Getting a first hand experience on human conditions in a flooded Bangkok

Det värkar som att äventyret fortsätter för min del, inte blev livet tråkigare när cykeln försvann i en låda!

 

Oj vad mina första dagar som Backpacker har överaskat enormt, det har varit två väldigt intressanta dygn av mitt liv som kom lite som en oväntad käftsmäll av en övertänd Mike Tyson.

Det började med att flyget var försenat från Kathmandu, information om inchecknings disk och vart den låg byttes konstant. Säkerhetskontrollen beslagtog min sax som jag hade i min medicin väska, inget jag bråkade om, reglerna är ganska strikta.

Vidare cirka halvvägs till Bangkok informerar kapten att flyget kommer att vända i ett tamt och tystlåtet tal om tekniska  problem. Vi landade en så kallad studslandning a la Airoflott och studsade ner på landningsbanan följt av enorma applåder. Vi var tillbaka i Kathmandu och folk var lättade över att vara på land igen.  Gratis turen erbjöd enormt fina vyer av Everest massivet och jag fick sätt 4 nya toppar över 8000+ och nya ideer tog automatiskt form, samtidigt som gamla stärktes, vyerna jag såg var bland det absolut häftigaste jag någonsin sätt och var en fin avslutning på min Himalaya turne. Så flygturen var inte helt bortkastad tid för min del.

Fem timmar senare var vi på väg igen mot Bangkok. Vad jag fick erfara väl i staden var något utöver det vanliga, jag hade gjort misstaget att reservera ett boende mitt i översvämningen, se klippen nedan.

 

Min vattentäta cykelväska passade ypperligt i dessa omständigheter och vi använde den till att hålla diverse elektronik torr. Utöver att ha hjälp Maya och Zen att tömma sin lägenhet och transportera det viktigaste till högre trakter, fick jag även hjälpa till att putta en liten plastbåt överfull av människor tillsammans med personal från Thailändska kungliga flottan, som har ställt upp med små plastbåtar vilka transporterar folk över djupare passager. Militära lastbilar fungerar som någon form av lokaltrafik där de kommer fram. Mat samt vatten erbjuds gratis till de drabbade folkmassorna.

Stort tack till Edvin och det härliga gänget från Filippinerna som tog hand om en vilsen svensk och ny vurpen backpacker  i ett översvämmat Bangkok.

Ordet vurpen är ett slangord från Tjörn som är synonymt med ny kläckt, vilsen, lite efter, nyfödd.

Ny har jag lämnat de översvämmade delarna och väntar in min familj som ska anlända någon gång under den kommande dagen.

Ha det bra gänget!

 

 

 

 

7 thoughts on “Getting a first hand experience on human conditions in a flooded Bangkok

 1. Tjena Tim!
  Shit, nu har du fått uppleve en översvämning också! Härligt att familjen kommer ner.

  Kör hårt och sköt om dig!

  /Jens

 2. Hi Tim,

  I just saw your video about the floods in Bangkok – gee, you didn’t leave out a thing on your trip!! 🙂

  If you are in Munich, contact me. It would be great to hock up again and to have some hot red wine, “Gühlwein”, at one of the x-mas markets!

  Save journey,
  Claudia

 3. Привет Тим. с удовольствием полистал твой блог. понравилось:)
  пиши.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *