The end of our Laos adventure

Nu har vi bara en dag kvar till Kinesiska gränsen. Gänget som slumpmässigt cyklade ihop på väg ut ur Vang Vieng håller fortfarande ihop.

Vi har helt enkelt haft det riktigt roligt ihop och dessutom är vi alla på väg åt samma håll, norrut.

Cyklingen i Laos har varit mycket upp och ner, uppförsbackarna tar tid när man sakta gnetar upp i en stabil hastighet av 8 till 11 km/h. I nerförsbackarna har det handlat om att ta vara på belöningen så länge den håller i sig samt finslipa teknik och balans i kurvorna så att man slipper bromsa sönder fälgen allt för mycket.

Vid ett tillfälle fick vi en riktigt trevlig överraskning, efter att ha klättrat i 26 kilometer  kom vi upp på ett pass där marknaden var i full gång och matstånden löste av varandra. Vi slukade grillad kyckling, fisk, Lap “traditonell laotisk röra”, nudlar, donuts, beef jerky och papaya sallad. Dessutom inhandlade vi ytterliggare godsaker för den kommande campingen. Utöver marknaden fanns det även tre biljardbord så vi kom upp med namnet Heaven för detta perfekta dröm stop för en vrål hungrig långfärdscyklist!

Vackraste sträckan har varit mellan Vang Vieng och Luang Prabang eftersom vägen håller en uppe på berget en bit över 1000 möh under en stor del av distansen, resultatet blir att man blir bortskämd med konstanta fina vyer över de lägre omgivningarna.

Lokalbefolkningen har varit suveräna, glada och hjälpsamma. Det samma gäller barnen som konstant är på bra humör. Vid endast två tillfällen har barnen velat ha pengar av mig och det har varit i turisttäta områden.

Vi sammanfattar våran vistelse i Laos med den här bilden:

 

Happy lao man from a mountain village

 

Det som händer framöver är att vi åker över gränsen till Kina om några dagar och en av förändringarna kommer bli att google, youtube samt facebook är blockerade.

Vi är osäkra kring möjligheterna att uppdatera bloggen i Kina men vi kommer att lösa det på något vis.

Yunnan heter den första provinsen vi kommer att besöka i Kina och vi börjar med att besöka Kasta vatten på allt och alla festivalen i Jinghong som går av stapeln den 13 april. Det kommer garanterat bli en del röjj.

 

Ha det bra gänget!

 

3 thoughts on “The end of our Laos adventure

  1. Tjena grabbar.

    Sjukt bra jobbat. Kul med Kina, mindre kul att inte kunna surfa på facebook! Hur skall det gå?

    Hur många mil är det ni har cyklat från Bangkok?

    Lycka till i Kina…

    Mvh Valle

    • Tjena Valle, vad har du för mail? Är det vle511@ google, hotmail eller telia.se? Vi har fortfarande ingen lösning på facebook men det ser ut som att vi kommer att kunna få upp våran videoblogg via en svensk sajt. Vi är uppe i 2614km sedan vi lämnade Bangkok. Ha det gott där hemma hälsa gänget

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *