There is a Big mountain in our way!

Detta sa Loretta när vi började cykla andra dagen efter att vi hade lämnat Vang Vieng. Loretta är från Canada och har spenderat ett och ett halvt år på cykel främst i Sydost Asien. Hon har inte alls varit bra för våra självförtroenden då hon konstant cyklar om oss i uppförsbackarna. Vi träffade henne i Vang Vieng och cyklar nu tillsammans med henne mot Kina. Hon hade cyklat delar av sträckan som vi skulle trampa över innan, så hon visste vad som väntade oss.

Oj vad rätt hon hade!

På väg ut ur Vang Vieng träffade vi även Xavier och Amelie från Montreal som håller på att cykla runt jorden. Dom är på väg mot Europa.

I samlad trupp lämnade vi Vang Vieng och tre dagar senare cyklade gruppen in i Luang Prabang.  Efter att ha uthärdat löjligt många “big mountains in our way”  åter förenades vi med Mekongfloden nere på 200 meter över havet. Här slukar vi stora mängder pizza och hamburgare för att på sedvanligt vis leva på nudelsoppa on the road.

 

Lots of great scenery while cycling along the Road 13

 

Vidare kommer vi att ta en båttur norrut med våra cyklar längs med Mekong och in i en sidoflod för att stanna i byn Nong Khiew, där vi hoppar på cyklarna igen.

Nya bilder finns under Galleri och en rolig videoblogg är på gång.

Links to our cyclist friends:

Loretta Hendersson

Xavier and Amelie

 

 

Enjoy The Ride!

 

 

 

 

One thought on “There is a Big mountain in our way!

  1. Visste att ni bara löka er igenom Asien på Tuk Tuk med buckets & grejjer!

    Mannes skägg ser gött ut.

    // Henkster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *