ROCK CLIMBING IS THE NEW RELIGION, THE NEW ROCK’N’ROLL!

Tjena gänget!

Efter sju veckors återhämtning på hemmaplan är jag tillbaka i Bangkok med ett lite nya planer.

Denna gång får cykeln stanna hemma och jag provar på ett nytt upplägg som består av två ryggsäckar. Den första beståendes av klätterprylar för att ta sig an några av Asiens formidabla kalkstensklippor. Den andra innehåller övriga lösprylar som kamera, laptopp, solskydd och hängmatta.

 

                                                                        Mellanlandning i Doha, Qatar.

 

Efter förra turen har jag försökt ta igen lite styrka i överkroppen på klätterlabbet i Göteborg. Efter sju månader på cykel kan ni kanske förstå vilken besvikelse det var att stå på stranden i Tonsai som är ett av världens mest kända klätterparadis och försöka sig på några fina leder, klen som en, som en långfärdscyklist, det hände inte mycket. Revansch är det som gäller mot senare delen av resan.

 

     First person shooter, men ingen Super Mario Bros,  sjukt besviken på Qatar Airlines för detta.

 

Resans joker är Nino Jönsson som annars studerar till läkare i Budapest. Nino är något av en allvetare när det kommer till Sydostasien. År 2007 cyklade vi till Addis Abeba i Etiopien tillsammans.  Det ska bli ett nöje att ta del av denna galanta mans närvaro under resan.

Nino ringde upp mig i veckan efter att han har fått nys om mina Asien planer och spikade ganska omgående att han ansluter. Tajmingen kunde inte varit bättre för hans del. Vi kommer att resa tillsammans i tre veckor, därefter så är jag ute i ytterliggare två månader.

Efter ett par skype samtal med Nino föll första riktiga stoppet på Filippinera och ön Palawan som är en relativt turist tom pärla med härliga stränder och kalkstensklippor. Jag flyger ner nu med förhoppningen att det ska vara än mer iögonfallande än södra Thailand.  Dessutom ska det finnas möjligheter att köra lite sportklättring.

 

                             Hittade ett klättergym och ett nytt rep under mina 40 timmar i Bangkok

 

Vidare tar jag mig till Manila senare under dagen där jag möter upp Nino och tillsammans tar vi oss ut till ön Palawan som vi har stora förväntingar på.

Hoppas kunna uppdatera igen från Palawan.
Ha det bra tills dess!

2 thoughts on “ROCK CLIMBING IS THE NEW RELIGION, THE NEW ROCK’N’ROLL!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *