Splitting up in Golmud

Emanuel har under cyklingen i Qinghai beslutat sig för att återvända till Europa. Han har haft det tufft med ömma knän, höghöjdshosta och bristande motivation att fullfölja resan.

Eftersom det är hans första cykelfärd är detta fullt förståeligt. Istället kommer han att ta ett tåg till Beijing för att sedan flyga till Europa och därifrån cykla hem till Sverige.

Han har varit en väldigt bra expeditonsmedlem och vän under resan. Han har fått kämpa mycket mer än mig under vägen på grund av ovanstående orsaker men har ändå hållit ihop det mentalt och känslomässigt så att det inte har gått ut över de andra i gruppen vilket vi såklart uppskattar högt.
Jag kommer sakna hans sällskap, jag kommer sakna hans sätt att hantera hundarna längs med vägen. “Han säger till dom på skarpen”. Jag kommer sakna mekaniker Manne som alltid har lösningar på alla skavanker.

Ingen hemifrån som är sugen att ta hans plats?

Om två veckor är jag i Kashgar det är bara att ansluta där inför Karakoram Highway ett visum till Pakistan kan vara bra att ta med sig.

 

Vi har cyklat gemensamt i 5250km, hela vägen hit till Golmud som distansmässigt ligger i mitten av Himalaya runt rutten.

Karta:

[ScribbleMap mapID=”mkiFam0V5f” width=”400″ height=”300″ drag=”true” position=”true” mapType=”true” zoom=”true” legend=”false”]

One thought on “Splitting up in Golmud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *