On our way around the Himalayas

Tibetan girl uses a pen for the first time in her life

Sedan video bloggen i Tiger leaping gorge, har vi cyklat förbi det 5300 meter höga och vackra Haba Snow Mountain. Därefter på vackra vägar till Shangri-La, eller Zongdian som staden också kallas. Där träffade vi cirka 15 andra cyklister och delade historier under den största långfärdscyklist middagen i manna minne. Se under lankar for mer info om alla cyklister som vi har treffat, det har blivit ett geng nu.

Emanuel on a side trip, pushing his bike on steep gravel to a village 

Vidare tog vi sikte på det 6740 meter höga berget Meili Snow Mountain som är det högsta berget i Yunnan och i samma bergskedja kan man se tretton berg högre än 6000 meter, vyerna suveräna. Meili Snow Mountain är också ett av de heligaste bergen i den Tibetanska Buddismen vilket gör det till ett stort mål för pilgrimsfärder. 

 Meili Snow Mountain 

Just nu befinner vi oss i Batang som ligger 32km fran grensen till tibet. Eftersom jag har fatt tillgang till internet via PSB “kinesisk polis myndighet” och omradet runt omkring er mycket kensligt for oss ikke kineser att resa igenom blir det inte sa mycket mer att sega denna gang forutom att cyklingen har varit nagot utover det vanliga och att gps spotten har varit pa villovegar i tibet med en kinesisk tuktuk chaffor kallad for Vlad Tepes.

 Awesome glacier on Meili, from the Mekong down in the valley to the top of Meili the difference is about 4600m

 

 

 Our friend The Mekong again

Fran Batang kommer vi att cykla norrut genom provinsen Sichuan, nesta stop blir Baiyo och det kommer som vanligt bli en vacker strecka genom tibetanska Kham regionen som er uppdelad mellan Tibetanska autonoma provinsen och Sichuan. 60 procent av den tibetanska befolkningen bor utanfor tibet av historiska sjel. Vilket resulterar till exempel i att en “kinesisk” stad pa kartan som Batang har en befolkning som bestar av 90 procent tibetaner.

 

Source: wikipedia, Historical tibetan regions

Nya bilder under galleri Yunnan.

En webshop är kopplad till hemsidan med diverse prylar dessvärre är inte prylarna testade än så ingen rekommendation kan ges.

 

The unique lifestyle you encounter in the remote valleys in Kham region

Eftersom vi inte har trodlos anslutning for ni sto ut med att vi saknar vissa bokstaver!

Samt att vi inte har tillgang till Facebook och  gmail. 

Vi mar prima och ser framemot att trampa norrut, numera er det bara jag och manne igen eftersom alla vara tidigare resekamrater har haft Chengdu som delmal, vilket ligger helt i fel riktning for oss men vi for tacka alla for gott sellskap, framforallt Loretta som vi har cyklat med sedan Laos.

Ha det bra gänget!

 

 

 

 

6 thoughts on “On our way around the Himalayas

  1. Hej Tim, vi fick T-shirt i fredags, den är av kvalitetsbomull, har inte tvättat än, det finns tvätt råd med i förpackningen. Ska cykla på Gotland i helgen, hoppas att inte regnar då kan jag cykla i din T-shirt. Hemma är allt bra. Fick ni inte cykla i Tibet och vad gjorde ni på polisstationen?
    Hälsa Emanuell.

    Mamma

  2. Hej, Tim , du skulle hjälpa till den stackars tibetanska folket att pluga åker, så kanske du förstår hur hade dina kosak farfäder i kubanska stepen för 250 år…).: för övrigt har vi varit i Prag härom vecka och kollat “Lavka”, den står kvar, trots allt…): ha det roligt, boys! kram Olga o Henner
    P:S bilder är fantastiska, skönt iaf att ni har tillgång till internet, aven det är på polisstationen, eller hur var det?

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *